Jonas Roosens

Colruyt neemt Albert Heijn op Groenplaats in Antwerpen over

De Colruytgroep neemt het warenhuis Albert Heijn over op de Groenplaats in Antwerpen. Dat is een gevolg van de fusie tussen Ahold en Delhaize vorig jaar. De verkoop van de AH op de Groenplaats is het sluitstuk van de fusie.

In maart 2016 kwam het tot een fusie tussen de Nederlandse winkelreus Ahold en de Belgische winkelketen Delhaize. Die fusie werd door de mededingingsautoriteiten goedgekeurd. Er was wel een belangrijke voorwaarde: het nieuwe Ahold-Delhaize moest winkels verkopen, om zo de markt niet te veel te domineren.

12 winkels vonden in de afgelopen maanden al een nieuwe eigenaar en nu is ook de laatste winkel, de AH op de Groenplaats van de hand gedaan. De koper is de Colruytgroep. De Albert Heijn zal worden omgevormd tot een Spar-winkel.

De verkoop van de winkel zou al binnen een maand afgerond zijn. Volgens Ahold-Delhaize kunnen de personeelsleden terecht in andere vestigingen in de buurt.

Ook de verkoop van de AD Delhaize in Lille is nog niet helemaal afgerond, laat Ahold-Delhaize nog weten. Pas als beide overdrachten zijn gebeurd, binnen één a twee maanden, kunnen Ahold en Delhaize gaan samenwerken in ons land. Tot nu toe zijn beide noodgedwongen concurrenten van elkaar.

Meest gelezen