AFP or licensors

Amazon moet 250 miljoen euro terugbetalen aan Luxemburg   

De Amerikaanse internetgigant Amazon moet 250 miljoen euro terugbetalen aan fiscale voordelen die het kreeg van de Luxemburgse fiscus. Dat heeft Europees commissaris Vestager zopas bekendgemaakt.

Het Groothertogdom Luxemburg heeft belastingvoordelen gegeven aan Amazon. En daardoor wordt driekwart van de winst die Amazon daar maakt, niet belast. Commissaris Vestager toont hiermee nog maar eens aan dat het haar menens is in haar strijd tegen zogenaamde belasting-deals die internationale bedrijven in de wacht slepen door nationale regeringen tegen elkaar uit te spelen.  "Op die manier krijgen multinationals voordelen die lokale bedrijven niet krijgen en dat verstoort de concurrentie", zegt Vestager."

Apple

Vorig jaar moest Apple nog 13 miljard euro aan fiscale voordelen terugbetalen die het 10 jaar lang van de Ierse fiscus had gekregen. Blijkbaar heeft Ierland dat bedrag nog altijd niet teruggevorderd. Daarom sleept de Commissie het land voor het Europees Hof van Justitie.

Videospeler inladen...

Meest gelezen