Nicolas Lambert

Joëlle Milquet wordt bijzonder raadgever bij Jean-Claude Juncker

Voormalig CDH-vicepremier en oud-voorzitter Joëlle Milquet gaat binnenkort aan de slag op Europees niveau. 

De Europese Commissie heeft zopas bekendgemaakt dat Joëlle Milquet door voorzitter Jean-Claude Juncker benoemd werd tot speciaal adviseur. Milquet zal zich onder andere bezighouden met de schadevergoedingen van slachtoffers van misdaden en terrorisme. Ze zal vooral moeten toezien op een betere toepassing van de bestaande regels. Bovendien zal ze ook de wetgeving van de verschillende EU-landen beter op elkaar moeten afstemmen.

AFP or licensors

Milquet is momenteel Brussels parlementslid. Ze zal die functie combineren met haar nieuwe functie als speciaal adviseur. Tegen Milquet loopt een gerechtelijk onderzoek wegens misbruik van kabinetsmiddelen tijdens een verkiezings­campagne. Ze behoort tot de centrumlinkse strekking binnen CDH die aanstuurde op coalities met de PS. De centrum-rechtse CDH-voorzitter Benoît Lutgen wil daarentegen niet meer regeren met de PS. Daardoor was er een coalitiewissel in de Waalse regering. 

Meest gelezen