Videospeler inladen...

Maggie De Block: "Nieuwe verzekering sluit veel vrouwen uit"

Verzekeraar AG Insurance komt met een nieuwe verzekering voor vrouwen. Wie intekent, kan bij een kankerdiagnose een premie van 5.000 tot 10.000 euro krijgen. Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) is alvast geen voorstaander van zo'n verzekering.

Niet iedereen kan intekenen op de nieuwe verzekering. Volgens minister De Block sluit AG Insurace veel vrouwen uit. "Men doet aan risicoselectie. Men sluit vrouwen uit van ouder dan 50 jaar. Men sluit ook vrouwen uit die al een knobbeltje in de borst hebben moeten verwijderen, zelfs al was het goedaardig."

De minister vindt dat er te veel drempels zijn ingebouwd. Ze vreest dat de verzekeraar een product aanbiedt aan mensen die het nooit zullen nodig hebben. De Block hoopt dat AG Insurance op zijn beslissing terugkomt.

Meest gelezen