1.500 reiskoffers vast op Brussels Airport door technisch probleem

Op de luchthaven van Zaventem zijn vandaag weer heel wat mensen vertrokken zonder dat hun bagage meekon. Dat bevestigt Brussels Airport aan VRT NWS. Het gaat om een technisch probleem dat ondertussen is opgelost. De bagage wordt vandaag of de komende dagen opgestuurd. 

Doorheen de dag zijn heel wat mensen op Brussels Airport moeten vertrekken zonder bagage. "Dat kwam door een technisch probleem met het bagagesysteem onder de A-pier. Daardoor werden de koffers niet automatisch getransporteerd, maar moest dat handmatig gebeuren met bagagekarren", zegt Nathalie Van Impe van Brussels Airport aan VRT NWS.

"In totaal hebben zo'n 1.500 koffers de vluchten niet gehaald", zegt Van Impe. Het probleem deed zich vooral voor bij de langeafstandsvluchten naar Afrika en Amerika. Op sommige vluchten waren er ook vertragingen van 25 minuten tot ruim anderhalf uur. 

Eerstvolgende vlucht

De koffers zullen op de eerstvolgende mogelijke vlucht naar elke bestemming worden meegestuurd. "Afhankelijk van de bestemming kan dat snel of wat trager gaan", zegt Van Impe. 

De problemen zouden ondertussen van de baan moeten zijn. Alles verloopt ondertussen weer normaal.

Niet eerste keer

Eind augustus moesten ook al heel wat mensen zonder bagage hun vlucht nemen, na een spontane staking bij bagageafhandelaar Swissport. 

Meest gelezen