Minder ongevallen in Gent sinds circulatieplan

Sinds het circulatieplan in april is ingevoerd in de Gentse binnenstad, is het aantal ongevallen met 28% gedaald.

Dat zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. Het aantal ongevallen met zwaar gewonden is zelfs met iets meer dan 40% gedaald. Het gaat over het gebied binnen de R40, de Gentse stadsring. De oorzaak is dat er minder auto's in de binnenstad rijden, "en dat was het doel van het circulatieplan". 

We wilden met het circulatieplan dat minder mensen met de auto in de stad zouden rijden, zegt de schepen en we zien dat dat ingang begint te vinden. Het aantal fietsers is met 20% gestegen, en 10 tot 15% mensen nemen meer het openbaar vervoer.

Dat er minder ongevallen zijn binnen de stad, betekent niet dat er meer zijn buiten de stad.

Meest gelezen