Videospeler inladen...

Minister Peeters trekt naar rechter tegen Ryanair en eist dwangsom

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) trekt naar de rechtbank tegen Ryanair voor de vele afgeschafte vluchten. Dat bevestigt hij aan VRT NWS. Hij vraagt dwangsommen als de luchtvaartmaatschappij nog vluchten schrapt en daarover slecht communiceert. 

Ryanair kwam de afgelopen weken in het nieuws met de duizenden vluchten die de lagekostenmaatschappij heeft geschrapt. Op dat moment gelden er heel duidelijke Europese en Belgische afspraken over de rechten van de consument. Minister Peeters liet onderzoeken of die ook worden gevolgd. 

"Uit het onderzoek blijkt dat Ryanair zich niet houdt aan de Belgische wetgeving rond eerlijke handelspraktijken", zegt de minister aan VRT NWS. Zo heeft de maatschappij naar Nederlands- en Franstalige klanten gecommuniceerd in het Engels en onvoldoende info verstrekt over de rechten van passagiers bij annulaties.

Dwangsom

"Ik heb dan ook aan mijn administratie gevraagd om naar de rechtbank van koophandel te stappen. Als ze zich niet houden aan de wet, dan kunnen er dwangsommen volgen."

Concreet moet Ryanair de reizigers goed en correct informeren, de nodige alternatieven aanbieden en ook een vergoeding aan de gedupeerde reizigers geven. 

Meest gelezen