PS-ministers Franse Gemeenschapsregering willen niet inleveren

De regering van de Franse gemeenschap zal het loon van de ministers niet met 10 procent verminderen, zoals in de Waalse regering wel het geval is. CDH had het voorstel op tafel gelegd, maar dat is afgewezen door de PS-ministers.

Volgens regeringsleider Rudy Demotte (PS), die vandaag in het parlement door de MR werd ondervraagd, kon er geen consensus worden gevonden in de regering.

Wij zijn ook op geen enkele manier verplicht om de beslissingen van de Waalse regering te dupliceren, aldus Demotte. Zelf is hij niet tegen een verlaging van de salarissen gekant, als dat gebeurt in het kader van een beslissing die voor alle regeringen van het land samen wordt genomen.   

Demotte wees er nog fijntjes op dat de vervanging van de Waalse coalitie 2 miljoen euro heeft gekost, terwijl de verlaging van de lonen slechts goed zou zijn voor een besparing van zo'n 100.000 euro.

Meest gelezen