Reuzegrote tekening Leopold II duikt op na afbraakwerken in Oostende

In de Kapellestraat in Oostende is een reuzegrote tekening van Leopold II op een muur verschenen nadat een handelspand is afgebroken. Wie de koning heeft afgebeeld en wanneer dat is gebeurd, is niet duidelijk.

"Leopold II even terug in de Kapellestraat. Hij moet in de traphal van dit pand toch geliefd geweest zijn." Die boodschap plaatst schepen van Cultuur Bart Plasschaert (CD&V) vandaag bij een foto van een tekening van de 2e koning der Belgen op zijn Facebookpagina. Het beeld is tevoorschijn gekomen nadat een pand is gesloopt.

"Ik heb geen idee wie de tekening heeft gemaakt", vertelt Plasschaert aan VRT NWS. "Voorheen stond op die plek een tearoom met woongelegenheden op de bovenste verdiepingen. Die stonden al een poos leeg, dus waarschijnlijk is die tekening al lang geleden aangebracht. Ik heb de foto op Facebook geplaatst in de hoop dat iemand misschien meer weet."

Plasschaert is niet van plan stappen te ondernemen om de tekening te conserveren. "Leopold II is een gevoelig onderwerp in Oostende. Nu al hebben we de handen vol met de commotie rond zijn standbeeld."

Meest gelezen