AFP or licensors

Spanje stuurt militairen naar Barcelona voor logistieke steun aan Nationale Politie en Guardia Civil

Het Spaanse leger heeft afgelopen nacht twee konvooien met militairen en logistiek materiaal naar de Catalaanse regionale hoofdstad Barcelona gestuurd. De militairen moeten er logistieke steun bieden aan de Nationale Politie en Guardia Civil die in de regio gestationeerd zijn. Dat schrijft de Spaanse krant El Confidencial. 

Defensie heeft de Agrupación de Apoyo Logístico 41 (AALOG 41) uit Zaragoza, in de provincie Aragon, gisterenavond de opdracht gegeven om 20 vrachtwagens met militairen en logistiek materiaal naar Catalonië te sturen. De logistieke ondersteuningsgroep was al een week lang in verhoogde staat van paraatheid.

De twee konvooien zijn deze morgen aangekomen in de kazerne van Santa Eulalia de Sant Boi de Llobregat, op slechts enkele kilometers van Barcelona. 

De militairen zullen er instaan voor de logistieke ondersteuning van de Guardia Civil en de Nationale Politie die in de regio gestationeerd zijn, waaronder voedselvoorziening, bedden, tenten, kledij, een wasserij en douches.

Die steun is broodnodig, nu verschillende hotels in Catalonië weigeren om nog langer Spaanse paramilitairen en politieagenten te huisvesten, als protest tegen het politiegeweld afgelopen zondag. 

Meest gelezen