Straaljagers begeleiden Ryanair-toestel naar Londense luchthaven na vals alarm

Een vliegtuig van Ryanair is onder begeleiding van twee gevechtsvliegtuigen van de Britse luchtmacht veilig geland op de luchthaven van Stansted, in Londen.  Volgens Ryanair gebeurde dit na een valse bedreiging. 

Bij de Britse politie kwamen vanochtend verontruste telefoontjes binnen van mensen die een knal hadden gehoord. Het bleek te gaan om twee Typhoon-gevechtsvliegtuigen die door de geluidsmuren waren gegaan om een vliegtuig van Ryanair te begeleiden naar de luchthaven van Stansted, ten noordoosten van Londen. Stansted is een luchthaven waarnaar wordt uitgeweken wordt als er incidenten zijn.

Het ging om een vlucht van Kaunas, in Litouwen, die na een "veiligheidsincident" van de luchthaven van Luton naar Stansted is afgeleid en daar veilig is geland.  Het vliegtuig werd volgens Ryanair aan de grond gezet na een valse bedreiging die was binnengekomen bij de Litouwse autoriteiten. De Britse politie meldt ook dat het niet ging om een kaping of terreurdreiging.

Alarmerende twitterberichten, dat het Londense luchtruim zou zijn afgesloten, werden eerder al tegengesproken.  De luchthaven van Stansted meldt zelf op Twitter dat de luchthaven gewoon open is en het Londense luchtruim nooit gesloten is geweest.  

Meest gelezen