AFP or licensors

Trump bezoekt slachtoffers in Las Vegas: "Ik heb de geweldigste mensen ontmoet"

De Amerikaanse president Donald Trump is naar Las Vegas afgereisd, om er de slachtoffers van de dodelijke schietpartij van eergisteren een hart onder de riem te steken. Hij heeft er ook de hulpverleners ontmoet die betrokken waren bij de tragedie, die aan 59 mensen het leven heeft gekost.

"Het is een zeer, zeer triestige dag voor mij persoonlijk", zei Trump aan de pers, net voor zijn vertrek naar Las Vegas. De president gaf ook aan dat het onderzoek naar de schietpartij, de dodelijkste in de recente Amerikaanse geschiedenis, vordert en dat er meer details zullen worden vrijgegeven "op een geschikt moment". 

In het University Medical Center sprak Trump anderhalf uur lang achter gesloten deuren met verschillende slachtoffers van de schietpartij en hun familieleden. Na zijn bezoek verklaarde de president dat hij "de geweldigste mensen" had ontmoet en nodigde hen uit om hem te bezoeken in het Witte Huis. Daarnaast prees Trump de betrokken dokters om het"onbeschrijfelijke werk" dat ze geleverd hebben. "Het maakt je echt trots om Amerikaan te zijn, wanneer je ziet wat zij verwezenlijkt hebben", stelde hij. 

Daarna trokken Trump en zijn vrouw Melania naar het hoofdbureau van de Las Vegas Metropolitan Police. Daar benadrukte Trump dat de betrokken politieagenten en hulpverleners trots mogen zijn op de manier waarop ze met de schietpartij omgegaan zijn. "Jullie hebben getoond waar professionalisme om draait", aldus Trump.

Meest gelezen