Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump steekt paus voorbij op Twitter als wereldleider met meeste volgers

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst paus Franciscus voorbijgestoken als meest gevolgde twitteraar. Trump heeft 39,73 miljoen volgers, de paus heeft er 39,52 miljoen. De cijfers komen van @Twiplomacy, dat er meteen aan toevoegt dat de ranglijst beperkt is tot actieve politieke wereldleiders. 

De vorige Amerikaanse president Barack Obama (@barackobama) staat er dus niet op. Hij heeft meer dan 95 miljoen volgers, en heeft nog een ruime voorsprong op Trump en paus Franciscus. 

De cijfers dienen ook enigszins gerelativeerd. De paus heeft accounts in verschillende talen, die werden opgeteld om aan zijn totaal te komen, en Donald Trump heeft naast zijn persoonlijke account (@realDonaldTrump) ook nog een account als Amerikaans president. Die @POTUS-account levert hem nog eens 20,50 miljoen volgers op. 

Meest gelezen