AFP or licensors

Trump vraagt Congres 29 miljard dollar voor de slachtoffers van de orkanen Harvey, Irma en Maria

De Amerikaanse president Donald Trump gaat het Amerikaanse Congres vragen 29 miljard dollar extra vrij te maken om de slachtoffers van de orkanen Harvey, Irma en Maria te helpen.

Van de 29 miljard is 16 miljard bestemd voor het verzekeringsprogramma voor overstromingen van de overheid, 13 miljard dollar gaat rechtstreeks naar de slachtoffers van de orkanen. 

Er is wel geen sprake van het kwijtschelden van de schulden van Puerto Rico, zoals Trump eerder liet uitschijnen. Het eiland heeft 73 miljard dollar schulden. Een paar maanden geleden had de gouverneur van Puerto Rico het faillissement van het eiland aangevraagd om de schulden te kunnen herschikken.

Verwacht wordt dat Trump het Congres later nog tientallen miljarden dollar hulp zal moeten vragen voor de wederopbouw van de getroffen gebieden. Alleen al voor Puerto Rico worden die kosten op 60 miljard dollar geraamd.

Meest gelezen