2017 Getty Images

Vriendin schutter Las Vegas aangekomen in VS, FBI wachtte de vrouw op

Marilou Danley, de vriendin van de schutter die zondagnacht 58 mensen om het leven bracht in Las Vegas, is deze nacht aangekomen in de Verenigde Staten. Ze vloog gisteravond vanuit de Filipijnen naar Los Angeles. Daar werd ze opgewacht door de FBI. Dat meldt de BBC.

Er is tot nu toe nog niets bekend over het motief van schutter Stephen Paddock. De Amerikaanse autoriteiten hopen daar meer over te weten te komen via zijn vriendin, Marilou Danley. De overheid wil ook weten of de schutter zijn vriendin effectief aanmoedigde om de Verenigde Staten te verlaten voordat hij aan zijn moordpartij begon. Danley woonde samen met de 64-jarige schutter in een soort luxeresort voor gepensioneerden in Mesquite.

Op de Australische nieuwszender 7 News getuigden de zussen van Marilou Danley anoniem. Volgens hen had hun zus niets met de bloedige schietpartij te maken. Zij beweren dat Paddock zijn vriendin eerst aanmoedigde om de VS te verlaten, zodat hij ongestoord aan zijn moordpartij kon beginnen. In zekere zin zijn de zussen hem daar nu dankbaar voor: “Op die manier heeft hij toch het leven van onze zus gespaard. Hoewel dat de 58 gesneuvelde mensenlevens niet kan compenseren".

Meest gelezen