Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Zwitserland onderzoekt nieuwe klacht wegens verkrachting door Roman Polanski

De Zwitserse politie onderzoekt naar eigen zeggen een klacht van een vrouw die zegt dat de Pools-Franse regisseur Roman Polanski haar heeft verkracht toen ze tiener was.

Nu 61 jaar, heeft Renate Langer op 26 september een klacht ingediend. Ze zegt dat de maker van "The pianist" haar in 1972 in Gstaad heeft verkracht toen ze vijftien jaar was.

In de media luidt het dat de vrouw een vroegere actrice is die in München is geboren. Het parket moet nog uitmaken of de zaak al dan niet is verjaard.

Nu 84 jaar oud, heeft de Oscarwinnaar in 1977 schuldig gepleit voor seksueel verkeer met een toen dertienjarig meisje, maar ontkende dat daarbij geweld is gebruikt. Hij bracht 42 dagen in de gevangenis door, maar vluchtte voor zijn berechting in 1978 naar Europa.

Polanski woonde sindsdien in Frankrijk, Zwitserland en Polen, maar keerde nooit naar de VS terug. In augustus wees een rechter in Los Angeles een verzoek van de vrouw af om de veertig jaar oude strafzaak tegen Polanski te seponeren.

Nog in augustus, heeft een vrouw in Los Angeles gezegd dat Polanski haar in 1973 seksueel heeft aangerand toen ze zestien jaar was.

Eenzelfde klacht kwam er in 2010 vanwege de Britse actrice Charlotte Lewis. De advocaten van Polanski ontkennen dat hij haar heeft lastig gevallen toen ze zestien jaar oud was.

Meest gelezen