Belga

VLM Airlines vliegt vanaf 30 oktober opnieuw naar London City

Na een afwezigheid van meer dan negen jaar gaat VLM Airlines opnieuw de route tussen Antwerpen en London City Airport vliegen. Dat heeft een woordvoerder van de maatschappij aan VRT NWS bevestigd. De maatschappij neemt de route over van het Ierse CityJet dat, zoals eerder aangekondigd, de lijndiensten tussen Antwerpen en Londen op 27 oktober beëindigt.  

De verbinding tussen Antwerpen en de Londense stadsluchthaven bestaat al sinds 1993. Ze werd eerst uitgebaat door VLM, vanaf 2008 door CityJet en nu dus opnieuw door VLM. Omdat de maatschappij nog altijd niet beschikt over een Belgische AOC-vlieglicentie zullen de vluchten naar Londen gebeuren onder de Sloveense vergunning, met Belgische bemanningen en in België geregistreerde Fokker 50-vliegtuigen.

Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, zegt verheugd te zijn dat VLM Airlines de continuïteit van de route tussen de beide steden waarborgt. “De route Antwerpen-London City Airport is van groot belang omdat ze twee van de belangrijkste economische centra in Europa rechtstreeks met elkaar verbindt. In het verleden werd al meermaals bewezen dat deze route het snelste reisalternatief is voor zowel zakenreizigers als vrijetijdspassagiers. Beide luchthavens hebben immers als troeven de korte inchecktijden en korte wandelafstanden en zijn ook dicht bij het stadscentrum gelegen."

Meest gelezen