Belga

Albanese pooier veroordeeld tot 13 jaar cel voor doodslag

De Albanese pooier Benard Dino is door het Brusselse hof van assisen veroordeeld tot dertien jaar cel. 

Eerder woensdag had de jury de 36-jarige Albanees al schuldig bevonden aan doodslag, poging tot doodslag en slagen en verwondingen. De feiten speelden zich af op 29 april 2014 in Elsene. Dino ging die avond drie van zijn landgenoten met een mes te lijf. En van hen, de 29-jarige Ermir Bodurri, stierf kort nadien in het ziekenhuis. Ortiz Spahi werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis maar overleefde. Het derde slachtoffer, Lonard Molla, raakte slechts lichtgewond. Het was hij die de speurders Dino aanwees als dader. Hij was hem nog 500 euro verschuldigd. Tijdens het onderzoek bleek nog dat de zus van Molla zich prostitueerde voor rekening van Benard Dino.

Belga

Meest gelezen