Eerste Antwerp Art Fair toont duizenden "betaalbare kunstwerken"

In Antwerp Expo vindt de eerste editie van de Antwerp Art Fair plaats, een internationale beurs voor hedendaagse kunst. In totaal tachtig buitenlandse en Belgische galerijen stellen er zo'n 3.000 werken tentoon. Het grootste gedeelte is vrij tot zeer betaalbaar, klinkt het bij de organisatie.

Kunstliefhebbers, -verzamelaars en bezoekers kunnen vanaf vanavond tot en met zondag in Antwerp Expo werken ontdekken van onder meer Pablo Picasso, Karel Appel en Joan Mir. De eerste editie toont beelden, schilderijen, foto's en keramiek.

De Franse organisatie achter de beurs is al zes jaar actief en komt, na Brussel, ook voor het eerst naar Antwerpen. Men wil bewust laagdrempelig werken. "We pakken het erg "relax" aan, met ook mogelijkheid om de kinderen mee te nemen, en een glas te drinken. Het aanbod is gevarieerd en toegankelijk. Hier vind je bijvoorbeeld geen conceptuele werken, waar je uitleg bij moet krijgen. We willen de bezoeker gewoon een wauwgevoel geven", zegt organisator Serge Beninca, die er ook op wijst dat in Antwerpen en Vlaanderen heel wat koopkracht aanwezig is.

"Het blijft relatief, maar het grootste deel van de werken is met zo'n 5.000 tot 10.000 euro erg betaalbaar. Al zijn er ook werken die 50.000 tot 100.000 euro of nog meer kosten. De echt dure werken, die vind je op andere beurzen", klinkt het nog.

De organisatie hoopt voor de eerste van voorlopig drie geplande edities op 10.000 tot 15.000 bezoekers.

Meest gelezen