Chris Stessens

Elektrische fietsen voor werkzoekenden in Geel, Laakdal en Meerhout

Het is voor werkzoekenden zonder eigen vervoer vaak moeilijk om te gaan solliciteren in een bedrijf dat ver van het openbaar vervoer ligt. Daarom stellen de OCMW's van Geel, Laakdal en Meerhout voor twee euro per dag een elektrische fiets ter beschikking van werkzoekenden.   

De drie Kempense gemeenten hopen dat mensen op die manier sneller een baan kunnen vinden.  In de buurt zijn er heel wat grote bedrijven die moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of waar er in shiften gewerkt wordt. De zogeheten fosterfiets kan je huren voor 2 euro per dag, en daarmee kan je dan naar een sollicitatie of een opleiding rijden.  

De OCMW's, plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen (PWA's) en de provincie Antwerpen stellen vandaag zes fietsen ter beschikking. Ze zoeken nog fosters, peters en meters dus voor vier bijkomende elektrische fietsen. Organisaties en bedrijven die peter worden, kopen de fietsen aan en staan in voor het onderhoud van de elektrische fietsen. Daarmee willen ze tegen eind volgend jaar 1.000 dagen een werkzoekende mee geholpen hebben.  

Elke werkzoekende die een baan vindt, kan nog drie maanden een elektrische fiets huren.  

Meest gelezen