Videospeler inladen...

Eva Van der Gucht is dokter Bea en geeft voorlichting: "Geen seksuele vraag is te gek"

"Geen vraag is te gek", dat vertelt Eva Van der Gucht die voortaan dokter Bea is op Ketnet.  "De dokter Bea show" biedt seksuele voorlichting met een flinke dosis humor -om de spanning weg te nemen- en steekt bloot helemaal niet weg. "Mijn voorlichting was een uur tijdens de les zedenleer. Dat was het. En ik zat nog met zovéél vragen", aldus Van der Gucht. Zij gaat nu antwoorden aan prille pubers geven.  

De thema's in "De dokter Bea show" gaan héél ruim. "We hebben twaalf afleveringen over het lichaam, zoals de penis, de vagina en de borsten. Maar ook over verliefd zijn, homoseksualiteit, vrijen, voortplanting en zelfbevrediging.  Wat ik fijne afleveringen vond, waren die over sociale media en het aangeven van je grenzen", zegt Van der Gucht in "De ochtend" op Radio 1.

Hoe pakt dokter Bea dat nu concreet aan? Het uitgangspunt zijn vragen van kijkertjes. "Daar probeer ik op verschillende manier een goed gevormd antwoord op te geven, vanuit mijn eigen ervaringen maar ik ga ook naar experts toe. Ik heb elke week een BV die zijn ervaringen deelt. En we hebben een puberpanel - 18 jongeren tussen  15 en 19 jaar - die daarover babbelt."

Ik heb er zelfs nog dingen van opgestoken

Bedoeling is jongeren tussen 9 en 12 jaar te bereiken. "De dokter Bea show" is vanaf 13 oktober elke vrijdag om 19 uur te zien. "Ook grotere pubers kunnen er iets van opsteken. Ik heb er zelf ook dingen van opgestoken, wat dat betreft zijn we nooit te oud om te leren", zegt Van der Gucht. Zij hoopt dat scholen ook op de kar springen. "Maar laat ons eerst met Ketnet beginnen."

Meest gelezen