Gebruikers van speed pedelecs, hebben nu ook recht op fietsvergoeding

Werknemers die met een speed pedelec, of snelle elektrische fiets  naar het werk komen, krijgen voortaan ook een fietsvergoeding, net zoals de gewone fietsen. Dat is vandaag in de Kamer beslist. Speed pedelecs kunnen tot 45 kilometer per uur halen.

Steeds meer werknemers komen met de fiets naar het werk. De fietsvergoeding speelt hier zonder discussie een belangrijke stimulans. In bedrijven waar een fietsvergoeding wordt ingevoerd, stijgt het aantal fietsers namelijk met meer dan 20 procent.

"Vorig jaar kregen meer dan 400.000 Belgen een fietsvergoeding. Dankzij de speed pedelecs, die 45 kilometer per uur kunnen halen, kunnen werknemers die iets verder van hun werk wonen, ook op een duurzame, en flexibele manier naar hun werk gaan", vertelt CD&V-mobiliteitsexpert Jef Van den Bergh.

"Door ze nu ook recht te geven op een fietsvergoeding, zal het aantal fietsers enkel maar stijgen. Bovendien is het gewoonweg ook gezond, en zorgt het voor minder wagens op de weg, en dus minder files", merkt van Van den Bergh op.

Met terugwerkende kracht

Vanaf 1 januari 2017  kunnen werknemers met een speed pedelec aanspraak maken op een fietsvergoeding. Dit wil zeggen vanaf aanslagjaar 2018.

Meest gelezen