Geen bewijs dat VS en UK Duitsland massaal bespioneren

Duitsland heeft geen bewijs gevonden dat ze jarenlang door de Amerikaanse en Britse geheime dienst werden bespioneerd. Dat blijkt uit een doorlichting van de zogenaamde Snowden-documenten.

Duitsland heeft geen bewijs gevonden dat ze jarenlang door de Amerikaanse en Britse geheime dienst werden bespioneerd. Het onderzoek werd gevoerd nadat in 2013 Edward Snowden, een voormalig medewerker van het Amerikaanse National Security Agency, documenten had gelekt over spionageactiviteiten van die dienst.

Snowden verklaarde hoe het NSA wereldwijd online communicatie controleert. Maar volgens de Duitse federale aanklager Frauke Koehler zijn er na een het doornemen van de documenten geen bewijzen gevonden zijn dat Duitsland werd bespioneerd. Er wordt dan ook geen formeel onderzoek geopend.

Meest gelezen