Google zet in op artificiële intelligentie met nieuwe producten

Google heeft gisteren zijn nieuwe smartphones voorgesteld, de Pixel 2 en de Pixel 2 XL. Daarnaast lanceerde Google ook een nieuwe laptop, slimme oortjes, een virtualrealitybril, twee slimme luidsprekers en een draagbare camera. Bij al deze producten zet Google volop in op artificiële intelligentie.

De nieuwe Pixel 2 en Pixel 2 XL verrassen weinig en volgen dezelfde trends als de andere grote fabrikanten. De Pixel 2 krijgt een full HD-scherm van 5 inch, de XL een scherper 6 inch-scherm. De smartphones zullen draaien op het nieuwste besturingssysteem Android Oreo. Opvallend: de Pixel 2 heeft geen dubbele camera aan de achterkant. Net zoals bij de iPhone verdwijnt de audio-aansluiting voor hoofdtelefoons. En je krijgt er standaard geen oortjes meer bij.

Wel kan je de gloednieuwe Pixel Buds kopen: oordoppen die via bluetooth met de smartphone kunnen worden verbonden. Ze kunnen mails voorlezen en zelfs in real time het gesprek met een anderstalige gesprekspartner vertalen. Ook naar het Nederlands. De Pixel Buds zouden 135 euro kosten.

Google brengt ook een kleine, draagbare camera uit die voorzien is van artificiële intelligentie, de Google Clips. De camera zal zelf kunnen kiezen wat het beste moment is om een foto te maken. Verder brengt Google ook een nieuwe laptop uit, een virtualrealitybril en twee nieuwe slimme luidsprekers. 

AFP or licensors

De nieuwe producten van Google verschijnen eerst in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk wanneer ze te koop zullen zijn in België.

Meest gelezen