(archieffoto)

Derde bom uit WOII in een maand in Frankfurt: opnieuw honderden mensen geëvacueerd

Voor de derde keer in een maand tijd zijn in de stad Frankfurt honderden mensen uit hun huizen geëvacueerd voor de ontmanteling van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.

Het gevaarte van 500 kilogram werd woensdag ontdekt tijdens constructiewerken in Schwanheim, in het zuidwesten van de stad. Om de bom onschadelijk te kunnen maken, moesten 2.000 mensen hun huizen verlaten.

De ontmantelingsoperatie begon rond middernacht. Volgens de autoriteiten is alles probleemloos verlopen en was alles binnen een uur afgerond. Alle inwoners zijn intussen opnieuw naar hun huizen mogen terugkeren.

Het is al de derde keer in een maand tijd dat in Frankfurt mensen uit voorzorg hun huizen moeten verlaten omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt is. Begin september moesten meer dan 60.000 mensen geëvacueerd worden voor de ontmanteling van een bom van 1,8 ton. Een tweetal weken geleden moest een bom onschadelijk gemaakt worden in de buurt van de luchthaven.

Meest gelezen