SBS

Karen Damen werkt aan Nederlandstalig album en geeft concert in Lotto Arena

Karen Damen maakt een soloplaat, een idee waar ze al sinds haar zevende mee rondloopt. Het wordt een Nederlandstalig album. De eerste single komt volgende maand uit en Damen staat op 16 maart ook in de Lotto Arena. "Ik ben nu al nerveus", klinkt het (typisch) uit de mond van de voormalige K3-zangeres.

Damen maakte twee decennia deel uit van de hitmachine K3. Maar haar droom van kindsbeen af was blijkbaar een soloplaat. "Ik was stikjaloers op Kinderen voor Kinderen. Die waren ongeveer even oud als ik en die hadden hun eigen plaat uit", zegt Damen.

Over de weg die ze wil inslaan, heeft ze goed nagedacht. "Ik heb lang getwijfeld: zal ik in het Engels, Nederlands of Antwerps zingen?" Het is dus Nederlands geworden. Zowel de muziek als de tekst komt van Damen. "Ik wil dat de plaat écht van mij is", klinkt het. De muzikale weg die Damen aflegt, wordt ook gevolgd in een nieuw Vier-programma. "Karen maakt een plaat" zal in het voorjaar te zien zijn.

Vorige week bracht ex-K3-collega Josje Huisman haar eerste single, "Gasolina", uit. Zij tekende een contract bij Sony en kiest ook resoluut voor het Nederlandstalige genre.  

Meest gelezen