© BSIP / Reporters

KU Leuven werkt aan app om kankerpatiënten beter te begeleiden

De KU Leuven ontwikkelt een app om kankerpatiënten beter te kunnen opvolgen. De app is vooral bedoeld om de neveneffecten van de behandeling bij patiënten beter te monitoren en te rapporteren, wat de levenskwaliteit en de kwaliteit van de zorg verhoogt.

De app wil een antwoord bieden op het ongemak en de ongerustheid bij patiënten over de neveneffecten van de behandeling, waarover ze niet altijd kunnen of willen praten.

Via de app zullen ze hun symptomen kunnen invoeren, waarna ze gepersonaliseerde feedback krijgen over wat ze kunnen doen. De informatie komt ook in het het medisch dossier, zodat de behandelende artsen die bij een volgende consultatie kunnen bespreken. Bij ernstige problemen worden de zorgverleners meteen ingelicht en kunnen ze het behandelplan aanpassen.

"Dankzij de app kunnen we veel korter op de bal spelen en de behandeling aanpassen als dat nodig is. Zo verbeteren we de levenskwaliteit, het comfort van de patiënt en de kwaliteit van de zorg" zegt Annemarie Coolbrandt, verpleegkundig specialist oncologie.

De app zal ontwikkeld en getest worden in het UZ Leuven en zal voor alle types kanker werken. Later zal hij ook beschikbaar zijn in alle ziekenhuizen die deel uit maken van de Nexuzhealth cluster.

Meest gelezen