www.aurorebelot.com

Minister De Croo over contract krantenbedeling: "Ik vraag me af of we dat na 2020 nog moeten doen"

Vicepremier en minister van Post Alexander De Croo heeft bedenkingen bij het contract voor de bedeling van kranten en tijdschriften. Dat contract werd vorig jaar afgesloten met bpost.

Bpost staat dagelijks in voor de levering van kranten en tijdschriften. Het krijgt daarvoor ongeveer 200 miljoen euro per jaar. De kranten sparen zo geld uit, want ze moeten zelf niet voor de bedeling instaan. Het zijn dus onrechtstreekse subsidies.

 Gisteren kwam het daarover in "De afspraak" tot een geanimeerd debat tussen Newsmonkey-uitgever Wouter Verschelden en Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD). Verschelden vond het niet kunnen dat kranten zo miljoenen subsidies krijgen.

Minister Gatz gaf op dat punt Verschelden gelijk en stelde ook het contract in vraag. Vandaag sluit vicepremier en minister van Post Alexander De Croo (Open VLD) zich daarbij aan. "Ik heb bedenkingen bij dat contract", laat De Croo aan onze redactie weten. "Ik stel me de vraag of we dat nog moeten doen na 2020."

Het contract is vorig jaar ingegaan en het loopt af in 2020. Als het van de liberalen afhangt, lijkt een verlenging van de overeenkomst weinig
waarschijnlijk. Vicepremier Kris Peeters (CD&V), die bevoegd is voor
het contract, is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Meest gelezen