Peraïta keert morgen dan toch niet terug als directrice van Samusocial

Pascale Peraïta keert morgen dan toch niet terug als directrice van Samusocial. Volgens RTBF Info onderhandelt haar advocaat nog over haar professionele toekomst bij Samusocial.

Vorige maand raakte bekend dat Peraïta wilde terugkeren als directrice van de Brusselse organisatie voor daklozen. Het Brusselse Gewest kondigde toen prompt aan dat het zich daartegen zou verzetten: het vermoedde een manoeuvre van Peraïta wilde terugkeren uit haar verlof zonder wedde als directrice om zo een ontslagvergoeding op te strijken.

Peraïta is als ex-gedelegeerd bestuurder bij daklozenorganisatie Samusocial één van de hoofdrolspelers in het schandaal over de hoge zitpenningen die ze blijkbaar jarenlang heeft opgestreken. Vóór ze gedelegeerd bestuurder werd, was ze directrice bij Samusocial en in die functie had ze dus verlof zonder wedde genomen. Haar positie was toen onhoudbaar geworden nadat was uitgelekt dat ze in een OCMW-woning woonde.

Als gevolg van de zitpenningenaffaire nam Peraïta in juni ontslag als OCMW-voorzitter. Ze is ook uit de PS gezet. Samen met haar moest Yvan Mayeur opstappen als burgemeester.  

Hoe dan ook zijn de vakbonden de toestanden bij Samusocial beu. Yves Dupuis van de socialistische bediendenvakbond BBTK kondigt aan dat het personeel morgenochtend gedurende een uur het werk neerlegt, of Peraïta nu al dan niet terugkeert.

Meest gelezen