Radiohead en Rage Against the Machine maken kans op plekje in Hall of Fame

Radiohead, Rage Against the Machine, Depeche Mode, Dire Straits, Bon Jovi, Nina Simone en Kate Bush zijn enkele van de 19 muzikanten die kans maken om in 2018 te worden toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame. In december zijn de laureaten bekend.

Het "pantheon van de rock": zo staat de Rock & Roll Hall of Fame bekend. Om kans te maken op een nominatie, moet minstens 25 jaar zijn verstreken sinds de uitgave van de eerste opname van een artiest of een band. 900 professionals uit de muzieksector maken elk jaar een selectie.

Radiohead en Rage Against the Machine, die in 1992 hun eerste demo uitbrachten, maakten voor het eerst kans op een nominatie. En ook Nina Simone, Kate Bush, Sister Rosetta Tharpe, Eurythmics, Judas Priest, The Moody Blues en Dire Straits staan voor het eerst in de shortlist.

J. Geils Band, The Meters, LL Cool J, MC5, The Cars, The Zombies, Bon Jovi, Depeche Mode, Rufus featuring Chaka Khan en Link Wray figureerden eerder al in de shortlist.

Dit jaar zijn Electric Light Orchestra, Joan Baez, Journey, Pearl Jam, Yes en Tupac Shakur aan de Hall of Fame toegevoegd. De eerste artiesten die aan de Hall of Fame zijn toegevoegd, in 1986, waren Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown, Ray Charles, Sam Cooke, Fats Domino, The Everly Brothers, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Little Richard.

Meest gelezen