Staking bij FN Herstal duurt zeker voort tot 10 oktober

Bij wapenfabrikant FN in Herstal is de staking nog niet van de baan. De socialistische vakbond FGTB, die aan de basis ligt van de staking, heeft aangekondigd zeker door te willen gaan tot en met 10 oktober.

Vorige week donderdag verlieten zo'n 650 tot 700 werknemers van FN Herstal die aangesloten zijn bij het FGTB, in de loop van de dag hun post. De volgende ochtend zette het FGTB een stakingspost aan de poort zodat er niet meer gewerkt kan worden.   

Gisteren stuurde de directie een deurwaarder naar de stakingspost. Die stelde vast dat werknemers het bedrijf niet in kunnen en dat containers met afgewerkte producten het bedrijf niet uit raken. De vakbond reageert nu op die zet van de directie met een aankondiging dat ze zeker willen voortstaken tot volgende week.

Het conflict tussen het personeel en de directie van FN Herstal draait om de invulling van de loonnorm van 1,1 procent bovenop de indexering, zoals die is voorzien in het interprofessioneel akkoord.  De  socialistische bond wil dat de directie een bijkomende inspanning doet.

Meest gelezen