Videospeler inladen...

Zes doden door stormweer in Duitsland

Heel Duitsland is getroffen door de zware storm Xavier die met windsnelheden tot 120 kilometer per uur over het land trekt. Het noorden en centrum van het land zijn het zwaarst getroffen. Er vielen minstens zes doden en talrijke gewonden. Het treinverkeer is zwaar verstoord.

De Duitst weerdiensten waarschuwen de mensen uit de buurt van bomen, gebouwen en hoogspanningsleidingen te blijven.  In de oostelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is een vrachwagenchauffeur om het leven gekomen toen een omgewaaide boom op zijn voertuig terechtkwam. In Hamburg werd de passagier in een auto gedood toen de wagen getroffen werd door een ontwortelde boom en in Brandenburg kwamen nog eens vier mensen in hun auto. Er zijn tientallen gewonden, enkele van hen bevinden zich in levensgevaar.  

AFP or licensors

Grote hinder

De hulpdiensten in Hamburg hebben meer dan 800 oproepen gekregen. In Berlijn heeft de brandweer de noodtoestand uitgeroepen, nadat ze op korte tijd 250 oproepen voor hulp had gekregen. De vrijwillige brandweer is opgeroepen om mee te helpen waardoor er 400 manschappen kunnen worden ingezet. In de haven van Willemshaven is een kraan van 1.000 ton omgewaaid. In de haven van Bremen ramde een losgeslagen kraan een vissersboot en een yacht.

De storm verstoorde ook het treinverkeer. De Duitse spoorwegen legden in het noorden van het land het treinverkeer stil. Eldsers waren er grote vertragingen.  Op de luchthavens van Bremen en Hannover moesten verschillende vluchten geschrapt worden. Op de luchhavens van Berlijn moesten de passagiers bij aankomst een tijdlang in hun vliegtuig blijven en vertrekkende vliegtuigen blijven voorlopig aan de grond.

Meest gelezen