Voormalige Amerikaanse presidenten nemen deel aan benefietconcert voor hulp na orkanen

De vijf nog levende voormalige Amerikaanse presidenten scharen zich nog eens achter de hulp na de doortocht van verschillende orkanen. Ze zullen allen deelnemen aan een benefietconcert later deze maand, zo maakten ze zelf bekend. 

Het is niet de eerste keer dat Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush en Jimmy Carter zich verenigen. De vijf bundelden eerder al hun krachten na de doortocht van orkaan Harvey vorige maand. Onder de noemer "The One America Appeal" maakten ze een filmpje waarin burgers werden aangespoord om te helpen.

Nu zullen ze ook deelnemen aan een benefietconcert met als titel "Deep From the Heart: The One America Appeal". Het concert zal plaatsvinden op 21 oktober in Texas. Op de affiche staan onder anderen ALABAMA, de Gatlin Brothers, Lyle Lovett, Robert Earl Keen, Sam Moore, Yolanda Adams, Cassadee Pope en Stephanie Quayle.

"Het is belangrijk dat zij die getroffen worden door deze verwoestende stormen weten dat de weg van herstel altijd doorgaat", zegt George H. W. Bush. "We zijn bezig voor de lange termijn."

De opbrengsten van het concert gaan naar goede doelen die zich bezighouden met de gevolgen van de verschillende orkanen van afgelopen maand in de Verenigde Staten.

Meest gelezen