"Amsterdam huilt om zijn lieve burgemeester": dubbele regenboog verschijnt boven stadhuis

Amsterdam is in diepe rouw na het overlijden van hun geliefde burgemeester Eberhard van der Laan. Zowat iedereen spreekt vol lof over de warmte waarmee de man omging met "zijn" inwoners. En alsof het niet symbolischer kan: net na de bekendmaking van zijn overlijden verscheen een dubbele regenboog boven het Amsterdamse stadhuis.

De Amsterdamse burgemeester is gisterenavond overleden aan de gevolgen van uitgezaaide longkanker. Hoewel hij al een tijdje ziek was, bleef hij tot voor kort aan het werk. Pas midden vorige maand legde hij zijn functie neer en nam hij afscheid van de Amsterdammers in een brief. 

Vanochtend werd het overlijden bekendgemaakt. Vrij snel nadien verscheen er een dubbele regenboog boven het stadhuis. Symbolisch, zo vinden velen.

Ondertussen reageren ook heel wat mensen op het overlijden. "We wisten dat het ging gebeuren, maar toch komt dit bij velen hard binnen. Ook bij mij. Dit is heel verdrietig nieuws", zegt premier Mark Rutte. "Amsterdam huilt om zijn lieve burgemeester en heel Nederland rouwt mee. Vandaag gaan de vlaggen halfstok. Van der Laan zal worden gemist."

Dit komt heel hard binnen. Hij zal worden gemist.

En ook de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima wensen de nabestaanden veel sterkte. "Wij herinneren ons Van der Laan als een gedreven burgemeester met een hart voor zijn stad en een vurig geloof in een samenleving waarin iedereen meetelt."

De Amsterdamse voetbalclub Ajax richt zich via Facebook rechtstreeks tot de man. "Lieve burgemeester, bedankt voor uw inspiratie, support, vertrouwen, directheid, betrokkenheid en bovenal bedankt voor Amsterdam. Rust zacht."

Meest gelezen