Videospeler inladen...

"Plots gooide iedereen de remmen dicht"

Peter Vermaele was vanmorgen op weg naar z'n werk toen hij midden in de verschillende ongevallen op de E40 terechtkwam. "Maar ik heb geluk gehad", zegt hij, "de ongevallen zijn vlak voor en vlak achter mij gebeurd."

"Het moet kort na 8.30 uur geweest zijn", vertelt Peter Vermaele. "Ik reed ter hoogte van het industrieterrein van Drongen, de zon stond laag, toen er plots een felle regenbui was. Meteen daarna ging iedereen volop in de remmen." De gevolgen bleven niet uit: "Enkele voertuigen voor mij botsten meteen op elkaar, bij de auto's achter mij gebeurde hetzelfde", beschrijft Peter. "Ik had geluk, samen met twee andere auto's stond ik in een soort kleine cirkel met voertuigen die aan de ongevallen ontsnapt zijn."

Daarna is Peter meteen uitgestapt. "Samen met de bestuurders van de twee auto's die in mijn buurt stonden hebben we gekeken of er schade was aan onze wagens en of we gewonden konden helpen. Maar toen zagen we dat andere mensen daar al mee bezig waren." Daarna kon Peter, samen met een aantal andere voertuigen die geen schade hadden, de plaats van het ongeval op de E40 verlaten. Hij is uiteindelijk met wat vertraging toch op z'n werk geraakt.

 

 

Meest gelezen