Arenberg Auctions

3.245 foto's van het Belgische koningshuis onder de hamer

In Brussel wordt volgende week een uitzonderlijke collectie van 3.245 foto's van het Belgische koningshuis geveild. Ze tonen onder anderen Leopold III, koningin Astrid, koning Boudewijn en koningin Fabiola tijdens reizen, op bals en galafeesten. De hele collectie wordt geschat op een waarde van 1.500 tot 1.800 euro.

"Het grootste deel van de collectie - liefst 1.885 beelden - zijn foto’s van koning Leopold III en koningin Astrid, genomen tussen 1934 en 1939. Vooral vanuit historisch oogpunt hebben ze een grote waarde", meldt het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions.

Daarnaast bevat de collectie ook 650 foto’s van Boudewijn en Fabiola, en ruim 110 afdrukken van Albert en Paola. Verder zijn er nog een 700-tal originele foto’s van begrafenissen, van koninklijke bezoeken en van gezinsactiviteiten van de koninklijke familie.

De foto’s zijn vermoedelijk afkomstig van een hoffotograaf of van iemand die toegang had tot het hof. De hele collectie wordt geschat op een waarde van minstens 1.500 à 1.800 euro.

“Een collectie van onze koninklijke familie van deze grootorde mag gerust zeldzaam genoemd worden. We verwachten dan ook behoorlijk wat interesse“, zegt expert Henri Godts.

De veiling vindt plaats op dinsdag 10 oktober. Van 6 oktober tot en met 8 oktober zijn er kijkdagen in Veilingzaal Horta.

Arenberg Auctions
Arenberg Auctions

Meest gelezen