Videospeler inladen...

App om parkeerboetes te mijden lokt reacties uit

Een Brusselse start-up heeft een app ontwikkeld waarmee je parkeerboetes kan omzeilen. De app zegt hoe groot het risico is op een parkeerboete, en waarschuwt je ook wanneer een parkeercontroleur in de buurt is.

De app cPark bestaat al enkele weken in Brussel en is nu ook in Antwerpen gelanceerd. Hij geeft aan waar je kan parkeren en tegen welke tarieven. Maar hij duidt ook aan hoe groot het risico is op een parkeerboete op een bepaald moment van de dag. En je krijgt ook een melding wanneer een parkeercontroleur in de buurt is. Veel van die informatie komt van andere gebruikers. De app werkt met dezelfde technologie als bijvoorbeeld Waze of Coyote.

Iedereen kan de app bekijken, dus ook wij.

Parking.brussels

Het Brusselse parkeeragentschap Parking.brussels is niet echt onder de indruk. "De pakkans blijft hoog, een app kan dat niet uitsluiten. Onze controles worden constant aangepast. En trouwens, niet enkel de gebruikers kunnen de informatie die in de app wordt weergegeven consulteren he, ook wij." Het agentschap is wel blij dat er nu een app is met duidelijke parkeerinformatie, over waar je kan parkeren en tegen welke tarieven. "Wij werken ook aan een manier om die informatie duidelijk te verspreiden, maar het is goed dat er nu al een app is", zo klinkt het.

Wees sociaal en betaal.

Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis

Ook Antwerps schepen van mobiliteit Koen Kennis is niet helemaal te vinden voor de app. "Het is goed dat de app duidelijke informatie rond parkeren verschaft", zegt hij, "maar het kan niet de bedoeling zijn dat mensen massaal gaan vermijden om te betalen voor parking in de straten". "Het is sociaal om wél te betalen, want dat geld wordt ook onder meer gebruikt om te investeren in weginfrastructuur", zegt hij nog. Ook schepen Kennis denkt niet dat de app ook écht parkeercontroleurs te snel af zal zijn. "Zo'n app zal nooit in kaart kunnen brengen hoe onze parkeerwachters lopen", zegt hij.

Meest gelezen