Videospeler inladen...

E40 vrijgemaakt na reeks ongevallen met 35 voertuigen

De E40 richting Brussel is rond 13 uur vrijgemaakt. Na een reeks ongevallen met 35 voertuigen is de snelweg de hele ochtend afgesloten geweest, tussen Nevele en Drongen.

Zes mensen zijn gewond geraakt, maar verkeren niet in levensgevaar. 

De eerste meldingen liepen binnen rond 8.50 uur. "Over een afstand van 1 kilometer waren er op 7 locaties verschillende botsingen", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het gaat dus niet om een kettingbotsing.

Zes mensen zijn gewond geraakt, ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar zwaargewonden zijn er niet. De hulpdiensten kwamen wel in groten getale ter plaatse, ook de mug-helikopter werd ingezet vanwege de omvang van de ongevallen.  

Tussen Nevele en Drongen werd de snelweg volledig afgesloten en er werden omleidingen voorzien.  Daardoor ontstond er ook verkeershinder op de lokale wegen. En in de richting van kust ontstond er een kijkfile.

De ongevallen zouden hoofdzakelijk te wijten zijn zware regenval in combinatie met laaghangende zon, zegt de federale wegpolitie. Veel bestuurders raakten daardoor verblind.

Rond 12 uur waren de takelwerkzaamheden afgerond. Daarna werd het wegdek schoongemaakt zodat rond 13 uur de weg weer kon worden vrijgemaakt, maar er staat nog wel een lange file. Vanaf Beernem is het nog anderhalf uur aanschuiven. 

Meest gelezen