Leren voor bakker of chemisch procesoperator : volgend schooljaar kan het deels ook op de werkvloer

Vanaf volgend schooljaar kan elke school ervoor kiezen om duaal leren aan te bieden in 50 uiteenlopende studierichtingen van het beroeps-en technisch onderwijs. Daarbij leren de leerlingen niet enkel in de klas, maar worden ze voor een groot deel ook opgeleid op de werkvloer. Het gaat onder meer om richtingen in sport, chemie, mechanica-elektriciteit, mode en voeding.  

Duaal leren is er voor jongeren vanaf 15 jaar die meer dan nu het geval is, ook leren op de werkvloer. Op die manier kunnen ze een diploma halen en zijn ze ook beter voorbereid voor de arbeidsmarkt. Nu al wordt dit duaal leren getest in 20 studierichtingen. De Vlaamse regering heeft vanmorgen beslist om dat uit te breiden naar 50 studierichtingen in 14 studiegebieden van het beroeps-en technisch onderwijs.  

Van stukadoor tot chemisch procesoperator

Het gaat onder meer over leerlingen die leren voor bakker, kinderbegeleider en stukadoor. Maar ook wie studeert voor chemische procesoperator, technicus, fitnessbegeleider en podiumtechnicus zal dat vanaf september ook voor een groot deel op de werkplek kunnen doen. Je kunt deze duale richtingen volgen in de technische scholen en beroepsscholen, de  centra voor deeltijds onderwijs en de Syntra-lesplaatsen.

Meest gelezen