Videospeler inladen...

Madrid ondervraagt Catalaanse politiechef

Het gerecht in Madrid ondervraagt vandaag de Catalaanse politiechef. Die zou volgens het Spaanse gerecht mogelijk aan opruiing hebben gedaan. Ook drie toplui van middenveld­organisaties worden ondervraagd.  

De Spaanse politiechef wordt vanmorgen ondervraagd in Madrid. Het Spaanse gerecht wil onderzoeken welke zijn rol was tijdens de demonstraties van 20 en 21 september. Volgens het gerecht heeft de Catalaanse politiechef mogelijk zijn federale collega's tegengewerkt. Federale agenten verhinderden op dat moment de voorbereidingen voor het referendum in Catalonië.  

Gisteren nog heeft het Spaanse Hooggerechtshof een bijeenkomst verboden van het Catalaanse parlement. Madrid vreest dat op de volgende bijeenkomst van dat regionale parlement eenzijdig de onafhankelijkheid van Catalonië zal worden uitgeroepen. Volgens het Hof is dat in strijd met de Spaanse grondwet.

 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen