Nicolas Maeterlinck

Man in de cel nadat hij "Allahu Akbar" riep op trein in Brussel

De spoorwegpolitie heeft een man opgepakt in het station van Brussel zuid, omdat hij "Allahu Akbar" (Arabisch voor "God is de grootste") had geroepen. Hij riep ook dat hij mensen wilde doden. De man zit al sinds dinsdag in de cel, maar de raadkamer heeft vandaag zijn aanhouding verlengd. 

De man werd onderschept aan de halte Brussel-Zuid, nadat passagiers op de trein de politie hadden verwittigd. De spoorwegpolitie haalde de man van de trein, en nadat hij werd gefouilleerd, bleek dat hij een groot keukenmes op zak had.

De man werd aangehouden en wordt verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep en verboden wapenbezit. Hij was bekend bij de politie voor drugsfeiten.

Het Brussels parket zegt dat de man het mes niet heeft bovengehaald op de trein. "Het is pas nadat de man was gefouilleerd door de politie, dat het mes is ontdekt", zegt Ine Van Wymersch. De man moet zeker nog een maand langer in de cel blijven. Dan moet hij opnieuw voor de raadkamer verschijnen.

Meest gelezen