Videospeler inladen...

Matthias Schoenaerts acteert binnenkort aan de zijde van Oscarwinnares Susan Sarandon

Acteur Matthias Schoenaerts heeft opnieuw een internationale filmrol te pakken. Later dit jaar zal hij op de set staan met filmicoon Susan Sarandon, zo meldt Deadline.com. Die film, "Mustang", wordt volgend jaar in de zalen verwacht.

Schoenaerts (39) is momenteel te zien aan de zijde van de Franse actrice Adèle Exarchopoulos in de Franstalige film "Le fidèle", de derde langspeelfilm van Michaël R. Roskam. Hij rondde pas de opnames af van de duikbootfilm "Kursk", waarvoor hij samenwerkte met acteurs Colin Firth en Léa Seydoux. En nu wenkt opnieuw een internationale productie.

In "Mustang", de eerste langspeelfilm van de Franse actrice Laure de Clermont-Tonnerre, vertolkt Schoenaerts de rol van Roman, die na een veroordeling een afkickprogramma gaat volgen. Zijn personage gaat een tijdlang wilde paarden trainen. Roman wordt in die context geconfronteerd met zijn demonen, en leert die te overwinnen dankzij een sterke band met een koppig paard. Susan Sarandon (71) vertolkt de rol van zijn therapeute in de gevangenis. Met Sarandon krijgt Schoenaerts een Oscarwinnares naast zich:  ze won het beeldje in 1996 voor haar rol in "Dead man walking".

De opnames voor "Mustang" zouden deze maand nog starten, in Nevada. Schoenaerts en Sarandon krijgen op de set ook gezelschap van Gideon Adlon, Jason Mitchell en Bruce Dern. De film wordt in 2018 in de zalen verwacht.

Meest gelezen