Olivia Trappeniers (OT) is de eerste "Rising Star" van MNM

Olivia Trappeniers (20) uit Deurne is de eerste "MNM Rising Star". Dat is vanmorgen bekendgemaakt in De Grote Peter Van de Veire-ochtendshow. MNM-luisteraars konden de hele week stemmen op de drie finalisten, en OT trok aan het langste eind.

Radiozender MNM startte voor de eerste keer een zoektocht naar nieuw muzikaal talent. Uit ruim 800 inschrijvingen selecteerde een jury drie finalisten. Gedurende een hele week konden de luisteraars van MNM stemmen voor hun favoriet. Olivia Trappeniers, met artiestennaam OT, kreeg de meeste stemmen, en haalde het in de finaleweek van twee mannen: Hunter Falls en Thomas Cerpentier. 

De finalisten coverden elk een MNM 1000-nummer om de MNM-luisteraars te overtuigen. Trappeniers kreeg 40% van de stemmen voor haar breekbare cover van"There for you" van Martin Garrix & Troye Sivan. "Ik sta hier te trillen, wat een girlpower", zegt ze in een eerste reactie. Als winnares zal OT nog vaker te horen zijn op MNM. De drie finalisten krijgen elk hun opgenomen MNM 1000-nummer op een vinylplaat. Voor OT is dat een gouden exemplaar.  

Trappeniers is 20, groeide op in een muzikale familie en speelt gitaar en piano. Ze nam eerder deel aan "The Voice van Vlaanderen", op VTM. "Van bij de eerste noten was al duidelijk dat ze barst van het talent", aldus nog de MNM-jury die OT nomineerde als finaliste.

Meest gelezen