Maxime Anciaux - All rights reserved

Omstreden rusthuis Wijtschate mag toch openblijven

Het omstreden woon- en zorgcentrum in Wijtschate, dat in het nieuws kwam met enkele wantoestanden, mag openblijven. Dat heeft de Vlaamse zorginspectie beslist. Er moet wel een verbeterplan worden opgesteld. 

Zo'n maand geleden klaagde een verpleegster van het woon- en zorgcentrum anoniem enkele wantoestanden aan. Er zou te weinig personeel zijn en bejaarden zouden er vastgebonden en opgesloten worden.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) stuurde daarop een team van de Zorginspectie naar het woon- en zorgcentrum. De inspectie heeft zijn rapport nu klaar en oordeelde dat het rusthuis mag openblijven. Al moet er in de toekomst wel overleg zijn vooraleer bejaarden vastgebonden of opgesloten worden.

Het woon- en zorgcentrum moet ook een verbeterplan opstellen. De Zorginspectie zal opvolgen of dat ook wordt uitgevoerd. 

Meest gelezen