Ontgoochelde oma: "Verdomme, het wordt een meisje!"

U kent ze wel, die filmpjes waarbij het geslacht van een toekomstige baby bekendgemaakt wordt aan broertjes of zusjes en die dan eindigen in een huilbui, omdat die kinderen een andere geslacht verwacht hadden. Maar niet alleen kleine kinderen kunnen blijkbaar erg ontgoocheld zijn, ook deze Britse grootmoeder had toch liever een kleinkind van het andere geslacht gehad. En dat maakte ze verbaal onmiddellijk duidelijk.

Nochtans was het de bedoeling van Carrie-Anne Sanca uit Bridgend, Wales, om het heuglijke nieuws begin oktober op een feestelijke manier aan haar moeder Margaret duidelijk te maken. Het idee van een ballon stuk te prikken waaruit gekleurde confetti zou vallen had ze op een website gezien.

Maar haar moeder Margaret –Carrie-Anne is de jongste van 9 kinderen- werd wel erg eerlijk toen die confetti roze bleek te zijn. Ze reageerde onmiddellijk met "Fucking girl! A split arse!", oftewel, vrij vertaald, "'t Is verdomme een meisje! Een preut!" Daarna corrigeerde ze zich nog met: "Als het maar gezond en lief is", maar daarvoor keken de intussen meer dan 1,7 miljoen mensen wellicht niet:

Carrie-Anne Sanca op nieuwswebsite Daily Mail: "Voor mijn moeder is het altijd geweest van: "Jongens zijn geweldig, meisjes zijn 'bitches'". Daarin is ze altijd eerlijk geweest. Toen bleek dat haar volgende kleinkind een meisje zou zijn, kwam dat gevloek er zomaar spontaan uit. Tja, zo is ze nu eenmaal."

"Toch had ik die reactie niet verwacht. Ik wilde haar verrassen en dat moment met haar delen. Dat ze dus blij zou zijn. Maar dat was niet zo, want ze wilde liever een jongen. Toch zal er niet veel meer veranderen: het kleinkind zal een meisje zijn!"

Meest gelezen