Pastoor van Holsbeek slaakt noodkreet: "Trouwen mensen hier niet meer?"

De kersverse pastoor van Holsbeek kampt met een vervelend probleem: een lege agenda. In zijn parochie in Holsbeek lijken de mensen niet meer te trouwen. Zelfs begrafenissen zijn een uitzondering.

Pastoor Andy Penne werkt nu anderhalve maand in Holsbeek. Hij stelt vast dat er in een jaar tijd nog geen enkel huwelijk in een van zijn 4 kerken heeft plaatsgevonden. "Het aantal kerkelijke trouwpartijen ligt overal relatief laag, maar lager dan 0 kan niet. Ook de agenda van volgend jaar is nog leeg."

Pastoor Penne werkte daarvoor in het Pajottenland, waar hij zo'n 20 huwelijken per jaar voltrok. "De kerkbetrokkenheid is hier veel minder", treurt de pastoor. Het aantal doopsels ligt ook laag en ik heb sinds ik hier werk nog maar één begrafenis gehad." De pastoor roept jonge (en ook wat oudere) koppels op om zich alsnog in de echt te laten verbinden in de kerk.  

Meest gelezen