RTL België ontslaat dertig redactieleden

Het Franstalige mediabedrijf RTL wil 30 redactieleden ontslaan. Dat heeft de directie vandaag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Bij de reclameregie staan 15 jobs op de tocht. Vorige maand raakte al bekend dat er in het hele bedrijf 105 jobs op de helling staan.

Het Franstalige mediabedrijf RTL dreigt minder inkomsten te hebben door de komst van het Franse TF1 op de Belgische reclamemarkt. 

Midden vorige maand raakte bekend dat de directie in het hele mediabedrijf 105 ontslagen wil doorvoeren. Sindsdien wordt overlegd hoeveel mensen er per afdeling weg moeten. 

Vandaag is beslist dat er dertig medewerkers worden ontslagen op de redactie, naast de vijftien op de reclameregie. Voor de andere afdelingen zou er volgende week duidelijkheid komen.

Volgens vakbondsafgevaardige Fabian Duma (CGSLB) is de directie vandaag vaag gebleven over haar plannen, "om het debat niet te personaliseren".     

Bij het mediabedrijf werken iets meer dan 500 mensen, plus een honderdtal regelmatige freelancers, en een tweehonderdtal freelancers die af en toe werken. De aangekondigde ontslagen betreffen zowel loontrekkenden als freelancers.

Meest gelezen