Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Viseerde de schutter van Las Vegas nog andere muziekfestivals?

Had Stephen Paddock, de schutter die in Las Vegas 58 mensen in koelen bloede neerschoot, ook andere muziekfestivals als doelwit in gedachten? In de weken en maanden voor de dodelijke aanval huurde de dader nog enkele andere kamers, telkens dicht bij festivals.

Sinds hij zijn dodelijke raid uitvoerde op het muziekfestival in Las Vegas, proberen speurders het leven van schutter Stephen Paddock zo grondig mogelijk uit te pluizen in de hoop te weten te komen wat hem bezield heeft. Wat blijkt? In de weken en maanden voor de schietpartij heeft hij een aantal andere kamers geboekt dicht bij andere festivals. Dat zeggen de autoriteiten.

Zo huurde hij enkele dagen voordien al een kamer in Las Vegas. Hij verbleef daar tijdens een ander muziekfestival waar onder anderen Muse, Lorde en Blink-182 opgetreden hebben. En ook in de zomer zou Paddock een hotelkamer geboekt hebben van waar hij uitzicht had over het muziekfestival Lollapalooza in Chicago. Maar daar zou hij nooit ingecheckt hebben. Onderzoekers proberen nu uit te zoeken of hij ook gezocht heeft naar festivals in Boston. 

Of hij die plaatsen ook echt als doelwit zag, is nog niet duidelijk. Wel blijkt steeds meer dat de dader zich erg goed voorbereid had. Zo had hij een vluchtplan klaar en werden er in zijn auto 23 kilo aan explosieven, producten om springstof te maken, en 1.600 kogels aangetroffen. 

Meest gelezen