Nicolas Maeterlinck

Warmathon trekt tijdens De Warmste Week opnieuw langs zes steden

Wie tijdens De Warmste Week van Music for Life opnieuw zijn sportiefste beentje wil voorzetten voor het goede doel, kan ook dit jaar terecht op één van de zes Warmathons. In de vijf provinciehoofdsteden en Brussel kunnen lopers en wandelaars opnieuw het beste van zichzelf geven ten voordele van de ruim 1.000 deelnemende vzw's.

Vlaanderen kan zich in de week voor Kerstmis voor de derde keer warm lopen voor het goede doel. Presentatoren Stijn Vlaeminck en Cath Luyten leiden de Warmathons in goede banen. En alle parcours worden opnieuw voorzien van een streepje muziek.

Vorig jaar werd er voor het eerst een Warmathon gelopen in Brussel, aan de voet van het Atomium. Niemand minder dan Koning Filip kwam de lopers en de goede doelen toen een sportief hart onder de riem steken. Ook dit jaar strijkt de Warmathon neer in onze hoofdstad, net als in de vijf provinciehoofdsteden. In de helft van de gaststeden is een nieuw parcours uitgestippeld.

Inschrijven voor de Warmathons kan vanaf vandaag via dewarmsteweek.be. Lopen of wandelen kan elke dag van 14 tot 20 uur.

Dit zijn de parcours van de Warmathons

  • Maandag 18 december: Gent - Citadelpark, met start en finish aan 't Kuipke (nieuwe locatie)
  • Dinsdag 19 december: Hasselt - Sportpark Kiewit
  • Woensdag 20 december: Brussel - aan de voet van het Atomium, naar het monument toe 
  • Donderdag 21 december: Brugge  - Minnewaterpark, met doortocht langs het Begijnhof
  • Vrijdag 22 december: Antwerpen - Stadspark nabij het historisch centrum (nieuwe locatie)
  • Zaterdag 23 december: Leuven - in en om Kasteelpark Arenberg (nieuwe locatie)

Meest gelezen