Videospeler inladen...

Waterleiding in Deurne afgesloten, herstelling begint na het weekend 

In Deurne was er rond de middag alweer een groot waterlek ontstaan aan de Bisschoppenhoflaan. Bij graafwerken werd een belangrijke waterleiding geraakt, die leiding is voorlopig afgesloten. Na het weekend kan de herstelling beginnen. Door het lek spoot het water metershoog.

"Het waterlek was een gevolg van graafwerken op de middenberm. Een kraan had vermoedelijk een hoofdleiding geraakt, wat tot een zeer groot lek leidde", zegt de woordvoerster van de Antwerpse brandweer. "De druk was zo hoog dat het enkele meters hoog spoot."

De straat kwam volledig blank te staan, wat voor heel wat verkeershinder zorgde. De brandweer kwam ter plaatse om het water weg te pompen. Dat is intussen gebeurd.

Drinkwaterbedrijf Water-link was opgeroepen voor herstelwerkzaamheden. Daardoor diende de drukke verkeersader deels te worden afgesloten. De watertoevoer naar de stad en de haven kwam sowieso niet in het gedrang.  

De Bisschoppenhoflaan werd in het recente verleden al meermaals getroffen door wateroverlast, veelal door lekken aan de kant van de huizen. Alleen al dit jaar waren er zeker vijf lekken, veroorzaakt door de ouderdom van de waterleiding. 

Bewoners zaten nooit zonder water

"Het gaat deze keer om een aanvoerleiding, dat is een grote leiding die van het productiecentrum in Oelegem, het water naar Antwerpen, en de haven brengt", zegt Johan Cornelis van watermaatschappij Waterlink.

"Het is dus niet een van de distributieleidingen waar de huizen op aangesloten zijn. Daar hebben we in het verleden wel wat problemen mee gehad.  Het waterlek zorgt enkel voor wateroverlast op de rijweg", besluit Cornelis.

Meest gelezen